SDP:n mukaan sote-uudistuksessa on palattava alkuperäisiin tavoitteisiin

Julkaistavaksi vastaus kirjoitukseen 29.3.2019 Neljä vuotta, ihan suotta Keski-Uusimaassa

SDP:n mukaan sote-uudistuksessa on palattava alkuperäisiin tavoitteisiin

Tässä lehdessä kirjoitettiin sote-uudistuksesta ja SDP:n vastustuksesta 29.3.  Hallituksen sote-uudistus kaatui omaan mahdottomuuteensa. Hallituksen epäonnistumisen taustalla on kokoomuksen ja keskustan poliittinen sopimus, jossa kokoomukselle luvattiin soten markkinamalli ja keskustalle maakunnat. Tämä oli ratkaiseva virhe hallituksen toiminnassa. Ihmisten tarpeet jäivät markkinoiden ja valtapelin jalkoihin. Hallitus ei neljään vuoteen pystynyt tekemään perustuslain mukaista sote-uudistusta. SDP ei hyväksy markkinavetoista sote-uudistusta. Nyt on nopeassa parlamentaarisessa valmistelussa sovittava polusta, jolla uudistuksen alkuperäiset tavoitteet voidaan toteuttaa. Sote-uudistuksen valmistelussa on ympäri Suomea tehty hyvää työtä, jota on hyödynnettävä tulevankin valmistelun pohjana. Kuntien sote-ulkoistusten ja investointien rajoittamista on jatkettava, kunnes sote-uudistus on tullut voimaan.

Anne Karjalainen

Eduskuntavaaliehdokas (sd), Kerava

Posted in blogi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *